O 06 109 314 77 O info@silkfashion.nl O

 O plan een online afspraak O

O Silk Fashion is part of Sevany Fashion Industry B.V. O

©2023

 Contact |Privacy Beleid |Vacature

SevanyFashionIndustry

Silk Fashion - Design Studio heeft een volledig service systeem om uw kledingstuk of kledingcollectie idee uit te werken tot en met productie. Wij helpen in alle fase, of alleen daar waar jij hulp nodig hebt. Ons 4 stappenplan vereenvoudigd de weg naar een eigen kledinglijn of kledingcollectie voor modemerken, webshop, retail, horeca en sportverenigingen.

Het Kledingpatroon

De Fase waarin het patroon van een kledingstuk wordt gemaakt is stap 2, in het Silk Fashion 4 stappenplan, de fase na stap 1 waarin Het Ontwerp is gemaakt.
Heb je al een uitgewerkt plan met hand- of digitalepatronen dan kun je direct naar stap 3, het maken van een kledingmonster. Is er nog geen keuze in stoffen en fournituren dan kunnen wij helpen met het kiezen van de beste materialen voor jouw fashion ontwerp. Silk Fashion heeft in haar studio vele stoffen- en fourniturenmonsters, van grote en kleinere leveranciers, aanwezig om te bekijken en voelen.


Het Kledingpatroon (Knippatroon)
Wanneer alle designs en ontwerpen zijn uitgewerkt zijn kleding patronen nodig om het kledingstuk werkelijk te maken. De patronen (knippatronen) bepalen hoe de stof moet worden geknipt of gesneden. Silk Fashion werkt met professionele software (CADCAM) om uw kledingontwerp om te zetten in digitalepatronen. Deze patronen voldoen aan alle wereldwijde standaarden om lokaal op de productielocatie de digitale patronen te gebruiken. Ook voor lasersnijden kunnen deze bestanden worden geoptimaliseerd.


Bij maken van de patronen is het belangrijk om rekening te houden met het de uiteindelijk te gebruiken stoffen. Snijverlies van de stof moet voorkomen worden door de knippatronen te optimaliseren. Hierbij wordt ook rekening gehouden met geruite-, gestreeptestoffen en stoffen met een herhalende bedrukking.


Maken van maatspecificaties en maattabellen

De vastgelegde maatvoeringen in de patroon bepalen uiteindelijk de pasvorm van het artikel. Het verschil in afmetingen per maat, het graderen van de maat, moet ook worden vastgelegd in een maatspecificatie en/of maattabellen. Dit worden ook wel de techpacks genoemd.  


Handgemaakte kledingpatronen omzetten naar digitaal

Heeft u een eigen ontwerp dan kan Silk Fashion deze in een digitaalpatroon verwerken. Ook handgemaakte patronen kunnen wij omzetten naar digitale patronen met de gewenste verschillende maatvoeringen (graderen).


De dossiervorming

Wordt er uiteindelijk een kledingproductie verlangt aan de hand van het ontwerp en patroon dan legt Silk Fashion ook een benodigd dossiers aan als begeleidende productiedocumenten.  


De volgende stappen

Wanneer er een ontwerp is en de patronen zijn gemaakt is de meest logische volgende stap dat het kledingstuk of modeaccessoire wordt gemaakt. Dat kan voor persoonlijk gebruik één stuk zijn of voordat er een productie plaats vindt van grotere aantallen, een sample.


Volgens het Silk Fashion stappenplan is het maken van een ontwerp of design stap 1, en het maken van de patronen, stap 2. Na het maken van de patronen kunnen in stap 3 kledingsamples of kledingmonsters worden gemaakt. Met de nieuwste software kan Silk Fashion kleding laten zien op een digitaal model een digitale mannequin of ookwel avatar genoemd. Hierdoor is het makkelijk om eventuele aanpassingen al door te voeren voordat er een fysiek sample wordt gemaakt. Het digitale sample geeft een volledige realistische weergave van het kledingstuk. Vaak is een fysiek sample niet meer nodig. Kijk op onze pagina voor digitale ontwikkelen voor meer informatie. Is helemaal duidelijk wat er gemaakt moet worden dan kan in stap 4 de uit eindelijke productie plaatsvinden.  

Prijzen
Silk Fashion hanteert een standaard uurtarief voor het maken van patronen, hierbij geldt dat het meer tijd kost om een gecompliceerd ontwerp uit te werken, en het minder tijd kost om een simpel design uit te werken in een kledingpatroon. Kijk voor onze actuele prijzen op onze pagina met prijzenspecificaties.


Contact

Neem met ons contact op voor een kennismaking, wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 0610931477


Home Digitaal ontwikkelen kledingontwerp patroontekenen kledingbemonstering kledingproductie Advies & Consulting Outsourcing &  Management Contact Sustainable

NL

EN

KLEDING
PRODUCTIE

kledingproductie

KLEDING
ONTWERP

STAP 1

PATROON
TEKENEN

STAP 2

KLEDING
BEMONSTERING

STAP 3 STAP 4 kledingbemonstering patroontekenen kledingontwerp

Geen kledingstuk of fashionitem is ons onbekend
Dames, Heren, Kinder, T-shirt, Blouse, Overhemd, Pullover, Sweater, Jas, Colbert, Kostuum,
Pantalon, Chino, Short, Jeans, Joggingbroek, Sportbroeken, Zwemkleding, Wetsuits

 O KLEDING ONTWIKKELEN O KLEDINGPRODUCTIE O CONSULTING O