O 06 109 314 77 O info@silkfashion.nl O

 O plan een online afspraak O

O Silk Fashion is part of Sevany Fashion Industry B.V. O

©2024

SevanyFashionIndustry

 Contact |Privacy Beleid |Vacature

Silk Fashion - Design Studio is specialist in het maken van kledingpatronen en de bijbehorende maatgradaties. De kledingpatronen worden digitaal gemaakt en geoptimaliseerd voor de kledingproductie.   

Het Kledingpatroon

Geen kledingpatroon, geen kleding. Ieder kledingstuk heeft een kledingpatroon nodig, of zoals dit ook wel wordt genoemd; het knippatroon. Silk Fashion beschikt over de nieuwste software voor het maken van kledingpatronen en maakt deze daarom alleen digitaal.  


Kledingpatronen kunnen worden gemaakt aan de hand van professionele Tech-packs. Vaak is dit helemaal niet nodig en volstaat een goed uitgewerkt design met uitgewerkte specifieke design kenmerken. Ook de stof is van invloed op de patronen en wordt daarom meegenomen in de specificaties voor zover de stoffen al bekend zijn. Een eventueel aanpassing wordt later gedaan als de definitieve stoffen bekend zijn en de productie start.


Voor de productie van kleding kan er niet meer zonder digitale kledingpatronen worden gewerkt. Of de stoffen nu worden gesneden met de hand of met een geautomatiseerde snijrobot, een digitaal patroon is altijd vereist. Met de digitale kleding patronen wordt er voor het snijden van de stoffen een snij-lay-out gemaakt. Hierbij wordt de breedte van de stof zo volledig mogelijk geoptimaliseerd om snijverlies te voorkomen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met geruite-, gestreepte stoffen en stoffen met een herhalende bedrukking.


Maken van maatspecificaties en maattabellen

De vastgelegde maatvoeringen in de patroon bepalen uiteindelijk de pasvorm van het artikel. Een goed gemaakt kledingpatroon bepaald of een kledingstuk comfortabel gedragen wordt. Het verschil in afmetingen per maat, het graderen van de maat, worden vastgelegd in een maatspecificatie en/of maattabel.  


Handgemaakte kledingpatronen omzetten naar digitaal

Silk Fashion kan handgemaakte papieren patronen omzetten naar digitale patronen. Eventueel kunnen deze worden geoptimaliseerd en gegradeerd volgens een standaard gradatie of merk specifieke gradatie. Om een optimale maatvoering te bereiken.


Prijzen
Silk Fashion hanteert een standaard uurtarief voor het maken van kleding patronen. Kijk voor onze actuele prijzen op onze pagina met prijzenspecificaties.


Contact

Neem met ons contact op voor een kennismaking, Silk Fashion is telefonisch bereikbaar op nummer 0610931477


Home kledingontwerp patroontekenen kledingbemonstering kledingproductie Contact

NL

EN

Home

KLEDING
PRODUCTIE

kledingproductie

KLEDING
ONTWERP

STAP 1

PATROON
TEKENEN

STAP 2

KLEDING
BEMONSTERING

STAP 3 STAP 4 kledingbemonstering patroontekenen kledingontwerp

Geen kledingstuk of fashionitem is ons onbekend
Dames, Heren, Kinder, T-shirt, Blouse, Overhemd, Pullover, Sweater, Jas, Colbert, Kostuum,
Pantalon, Chino, Short, Jeans, Joggingbroek, Sportbroeken, Zwemkleding, Wetsuits

 O KLEDING ONTWIKKELEN O KLEDINGPRODUCTIE O CONSULTING O