O 06 109 314 77 O info@silkfashion.nl O

 O plan een online afspraak O

O Silk Fashion is part of Sevany Fashion Industry B.V. O

©2023

 Contact |Privacy Beleid |Vacature

SevanyFashionIndustry

Kledingontwikkelen

Silk Fashion heeft decennia lang ervaring in het ontwikkelen van kleding en alles wat erbij komt kijken.


Starten met het ontwikkelen van kleding gebeurt met de designs. Ook een thema, visie of concept voor een kledingmerk of collectie kan een start punt zijn. Van hieruit start dan het ontwikkelproces. Een design kan uitgewerkt worden in moodboards, schetsen, technische tekeningen of bestande kledingstukken ter inspiratie.


Silk Fashion heeft in huis de mogelijkheid tot het maken van de kledingpatronen, sourcing, (digitale) samples, tech-packs en het uitvoeren of begeleiden van de kleding productie.


Kledingpatronen

De kledingpatronen zijn nodig om een kledingstuk te maken. Een goede pasvorm ontstaat door een goed kledingpatroon, het succes van veel merken zit in goede pasvormen en dus goede kledingpatronen. Silk Fashion maakt digitale kledingpatronen vanuit de gewenste designs. Kledingpatronen gemaakt in opdracht, in een kledingontwikkeling, door Silk Fashion, worden in eigendom overgedragen, dit is uniek in fashion. Patronen kunnen daarom ook eindeloos worden gebruikt door de opdrachtgever bij iedere kledingproducent.  


Sourcing

Met de designs als leidraad moeten er stoffen en andere materialen worden gezocht, dus de sourcing. Silk Fashion heeft van veel leveranciers en producenten een groot assortiment met samples van stoffen en trims. Zelf heeft Silk Fashion geen stoffen of trims op voorraad. De sourcing kan volledig of gedeeltelijk uithanden worden genomen. Materialen mogen ook aangeleverd worden. Silk Fashion kan altijd advies geven.    


Sampling

Zijn de materialen gekozen en de patronen gereed dan kunnen er samples worden gemaakt. Traditioneel worden deze als fysieke fitting samples gemaakt. Doordat Silk Fashion altijd streeft om up to date te zijn, hebben wij de nieuwste software om digitale samples te maken in het kleding ontwikkelproces. Een doorpassing of fitting kan daarom ook digitaal plaats vinden op digitale modellen en super realistisch in 3D. Zelfs de fysieke eigenschappen van stoffen en trims worden meegenomen in het genereren van digitale samples. Deze digitale kleding samples hebben grote voordelen ten opzichte van fysieke samples. Kleuren en kleur combinaties, prints, borduursels, stiksels zo goed als alles is te verwerking in de digitale samples. Daarnaast scheelt het niet alleen heel veel tijd, ook wordt verspilling van materialen voorkomen. Digitaal kunnen er relatief makkelijk aanpassingen worden gedaan, zodat deze, zo goed als, direct zichtbaar zijn. Dit ten opzichte van nieuwe fysieke samples die weer veel tijd en geld kosten. Zijn de kleding stukken eenmaal digitaal, dan zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. De fotorealistische afbeeldingen die gegenereerd worden zijn geschikt om te gebruiken in digitale showrooms, webshops en voor socialmedia. Begin met pre-orders voordat de artikelen werkelijk zijn gemaakt.
Lees meer over digitaal ontwikkelen op onze digitaal kleding ontwikkelen pagina.  


Een fysiek sample kan dan alsnog worden gemaakt nadat de digitale fitting heeft plaats gevonden. Dit kan in het productie atelier van Silk Fashion in Nederland maar net zo goed bij de producent die uiteindelijk ook de kleding productie uitvoert.


Techpacks  

Een goede dossiervorming is noodzakelijk om een productie te kunnen uitvoeren. Onvolledige dossiers kunnen tot leiden tot verkeerde artikelen en tijd verlies. Silk Fashion maakt als onderdeel van de kleding ontwikkeling Tech-packs met alle noodzakelijke informatie om een kleding productie te kunnen uitvoeren, waar ook ter wereld. Iedere kledingproducent zou op basis van het Tech-pack, de patronen en de digitale samples het kledingstuk moeten kunnen maken, waarbij natuurlijk zelf de vereiste stoffen en trims worden aangeleverd als het een CMT productie betreft.  


Productie

Wanneer tot slot het kleding ontwikkelproces is afgerond kan de productie worden uitgevoerd met het ontwikkelde pakket voor de kleding of een hele collectie. Silk Fashion heeft kleding productiepartners waar al vanaf 50 stuks per item geproduceerd kan worden in een luxe kwaliteit.


Zoals al aangeven kan na het ontwikkelen van de kleding met de het totaalpakket van stoffen, trims, techpack, patronen en digitale samples ook geproduceerd worden bij een producent naar eigen keuze. Silk Fashion kan dan altijd op de achtergrond geraadpleegd worden voor advies of bij vragen.   


Silk Fashion werkt op CMT gebaseerde kleding producties en daarom is het noodzakelijk om techpacks, patronen en materialen aan te leveren aan de productie.


Voor een FOB producent biedt een ontwikkeld kleding stuk ook voordelen. Alles ligt vast en de patronen zijn al gemaakt. De producent hoeft zich dus alleen nog maar te concentreren op het verzorgen van stoffen en de productie zelf, waar ze over het algemeen het beste in zijn.


Lees meer over  kleding productie op onze kledingproductie pagina.   
Contact

Neem contact op met Silk Fashion voor een kennismaking, wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 06-10931477Silk Fashion beschikt over alle mogelijkheden om uw kleding te ontwikkelen en productie klaar te maken. Van design tot en met productie en doet dit, naar wens, geheel of gedeeltelijk digitaal.

Home Digitaal ontwikkelen kledingontwerp patroontekenen kledingbemonstering kledingproductie Advies & Consulting Outsourcing &  Management Contact Sustainable

NL

EN

 O KLEDINGPRODUCTIE O CONSULTING O