O 06 109 314 77 O info@silkfashion.nl O

 O plan een online afspraak O

O Silk Fashion is part of Sevany Fashion Industry B.V. O

©2023

 Contact |Privacy Beleid |Vacature

SevanyFashionIndustry

Kledingproductie voorbereiding

Silk Fashion helpt met de voorbereiding op een kledingproductie. Vanaf de design fase tot de productie of zelfs met de productie.  

Hierdoor worden kledingproducenten volledig ingelicht in wat er gemaakt moet worden en hou je je designs in eigen hand.


Silk Fashion werkt volledig digitaal in de ontwikkeling van je kledingstuk of collectie. Dit heeft veel voordelen. Zo kunnen wij designs omzetten naar digitale 3D kledingstukken en een volledige digitale fitting verzorgen. Gebaseerd op de werkelijke kledingpatronen en met de fysieke eigenschappen van de stoffen. Ook trims worden realistisch meegenomen in het digitale design. Hierdoor worden beoogde ontwerpen snel en volledig realistisch zichtbaar. Ook aanpassingen zijn dan door te voeren. Voordat er een fysieksample of PPS (pre-productiesample) gemaakt wordt.


Door de fotorealistische afbeeldingen zijn productfoto’s online te plaatsen na goedkeuring van het digitale fittingsample. In alle kleuren en varianten. Er hoeft dus niet meer gewacht te worden tot dat dure en tijdrovende fysieke samples klaar zijn.


Door de drie-dimensionale digitale foto’s van de kleding kunnen wij een Tech-pack samenstellen met duidelijke visuele informatie voor de producent. Natuurlijk hebben we ook alle informatie betreffende afmetingen, stoffen, trims en kleurencombinaties, compleet volledig in het dossier.


Tot slot het grootste plus punt, de kledingpatronen. Deze zijn er en kunnen dus worden aangeleverd aan de kledingproducent, hierdoor hoeft de kledingproducent deze niet zelf te maken naar zijn eigen inzicht. Waar het vaak fout gaat.


Concrete werkwijze van Silk Fashion


Design

Wij bekijken de designs en luisteren naar ideeën, ideeën achter het merk, de collectie en de artikelen. Wij verzamelen zoveel mogelijk relevante informatie over de designs en hun kenmerken. Wil je liever alles uitbesteden dan kunnen wij ook de designs maken.

In onze showroom in Geldermalsen hebben wij veel samples om te laten zien en ter inspiratie. Silk Fashion heeft zelf geen stoffen, trims of kleding op voorraad.  

 

Kledingpatronen

Is het design duidelijk dan beginnen wij aan de kledingpatronen, volledig digitaal. De kledingpatronen zijn nodig om de kleding te maken in productie. Als eigenaar van de kledingpatronen en een bijbehorend Tech-pack kun je in principe overal terecht voor je kledingproductie.  


Sourcing

Om een kledingstuk te maken zijn er stoffen en trims nodig, mogelijk dat je producent deze heeft, maar vaak moeten deze ook zelf aangeleverd worden. Tijdens de sourcing worden de juiste stoffen en trims gezocht om aan te leveren aan je kledingproducent. De sourcing kan Silk Fashion ook verzorgen.


Digital sample en doorpassen

In deze fase komt de collectie of een kledingstuk tot leven. De digitale kledingpatronen worden samen met de stoffen en trims omgezet naar 3D kledingstukken in speciale software. Vanaf dan kunnen de kledingstukken worden doorgepast op realistische digitale mannequins. Volledig 3D, hierdoor is het kledingstuk vanuit iedere hoek te bekijken. Nu wordt duidelijk of het design is geworden zoals het bedacht is en zo nodig, waar aanpassingen gedaan moeten worden.


Tech-pack

Is het digitale fittingsample goedgekeurd en is alles bekend van wat er geproduceerd moet worden dan kunnen de Tech-packs worden gemaakt. Deze heeft de kledingproducent nodig als handleiding om de kleding te maken. Samen met de kledingpatronen. Door de digitale ontwikkeling en de details in de digitale afbeeldingen kan de kledingproducent duidelijk zien hoe deze details in de kleding gemaakt moeten worden. Een Tech-pack kan ook dienen om prijzen op te vragen.   


De Kledingproductie

Wanneer het Tech-pack klaar is kan deze samen met de patronen verzonden worden naar de kledingproducent. Met de dossiers die Silk Fashion aanleverd zou iedere kledingproducent, van het type ontwikkelde kledingstuk, de productie moeten kunnen uitvoeren.


De volgende stap is vaak een fysieksample of als de producent genoeg vertrouwen geeft, kan er direct een PPS (pre-productie sample) worden gemaakt.


Met de dossiers die Silk Fashion aanlevert kan zelf een kledingproducent worden gevonden. Alles wat nodig voor de kledingproductie staat in de Tech-packs en in de patronen. Toch kunnen er altijd nog vragen zijn waarbij Silk Fashion kan ondersteunen. Als je liever niet het contact onderhoudt met de kledingproducent dan kan Silk Fashion de productie begeleiden.


Omdat wij weten dat een kledingproductie intens kan zijn en er een groot vertrouwen moet zijn in een producent, kunnen wij ons voorstellen dat de productie liever volledig uit handen wordt gegeven. Silk Fashion kan de productie volledig uithanden nemen en onderbrengen bij haar productiepartners.


Contact

Neem contact op met Silk Fashion voor een kennismaking, wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 06-10931477 of vul ons contactformulier in op de contactpagina.  


Silk Fashion neemt de volledige voorbereiding uithanden voor een kleding productie voor kledingmerken en laat door jouw kledingproducent precies produceren wat je wilt.

Home Digitaal ontwikkelen kledingontwerp patroontekenen kledingbemonstering kledingproductie Advies & Consulting Outsourcing &  Management Contact Sustainable

NL

EN